PET CT ve Sintigrafi Görüntülerinin Merkezi PACS Sistemine Aktarımı Sağlandı

Merkezimizde çekilen PET-CT ve Sintigrafi görüntülerine, klinik multidisipliner vaka toplantılarında ve Radyoloji Anabilim Dalı’nda hastaların klinik değerlendirmelerinde ihtiyaç duyulması nedeniyle, bu görüntülerin merkezimiz PACS sistemine aktarılması ve arşiv oluşturulması ile ilgili talepler tarafımıza iletilmiştir. Bu kapsamda koordinatörlüğümüz Ağ Sistem Birimi ve HBYS Destek birimi tarafından başlatılan çalışmalar başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır.

Çalışmalar kapsamında mevcut ağ altyapısı incelenerek optimum seviyede planlanan bir iş programı hazırlanmış ve işlemlere başlanılmıştır. Öncelikle donanım tarafında, mevcut ağ içerisinde istenmeyen elektronik haberleşme sorunlarına ve güvenlik zafiyetine neden olabilecek yönetilemeyen kenar anahtarlar (HUB) sökülerek yerlerine yönetilebilir kenar anahtar (HP marka Switch) konuşlandırılmış, yıpranmış CAT-5 tipi veri kabloları CAT-6 tipi veri kabloları ile değiştirilmiştir. Yazılım tarafında ise host, iş istasyonları, merkezi PACS sunucusu, cihaz PACS sunucusu, CD Robot ve router cihazları ile hastane ağı arasında gerekli IP ve VLAN yapılandırılmaları yapılmıştır. Son olarak HBYS programı üzerinden hasta görüntülerine erişimin olup olmadığının ve görüntülerin istenilen kriterlere uygunluğunun teyidi ile çalışma neticelendirilmiştir.

Özverili çalışmaları ile bilgi ve becerilerini her fırsatta işlerine yansıtan birim çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.